Release note 01.10.2024

Informasjonen gjelder utlysing av tilskudd 2025 post 71, 72, 73, 74 og 79

Søknadsskjema tilskudd

Så er søknadsskjemaet i hovedsak likt som tidligere, men det er kommet noe nytt.

  • Statsstøtte og konkurransevridning – Dette har vi jo hatt med tidligere også, men vi har gjort det noe enklere. Nå stiller vi kun spørsmålet: Brukes kulturminnet til kommersiell virksomhet? Ja eller Nei. Og det er det eneste vi spør om. Vi har tatt vekk dette med hvor mye man har mottatt i bagatellmessig støtte. Å innhente den informasjonen må komme senere i saksgangen, så det kommer vi tilbake til.

  • Bruk av kulturminnet – Dette er i forbindelse med bevaringsstrategiene hvor vi spør søker om hva slags bruk kulturminnet har i dag, og om det blir endret bruk hvis man får gjennomført prosjektet.

  • Om kulturminnet har tilhørighet til urfolk eller nasjonale minoriteter – Dette er også knyttet til bevaringsstrategiene, og det er et enkelt ja eller nei spørsmål.

  • Samarbeid – Vi har laget et tekstfelt hvor man beskriver om det er noen samarbeidspartnere i prosjektet, hvem de er og hva de skal gjøre.

Alle disse endringene er enkle ja eller nei spørsmål eller avkrysning, så det skal ikke medføre så mye merarbeid for søkerne å fylle det ut.