Lese vedtak

Sist revidert: 2023-12-01

Lese vedtak

Innboksen

Du får et epostvarsel fra Digisak om at du kan lese vedtaket. Varselet inneholder en lenke som vil ta deg rett til vedtaket. Varselet finner du også som melding i innboksen i Digisak. Innboksen er øverst rett til venstre for navnet ditt. Hvis du ikke ønsker å klikke på lenken i eposten, følger du veiledningen nedenfor.

Lese og akseptere vedtak

Gå til Mine søknader i toppmenyen og sørg for at du er i fanen Mine oppgaver. Fristen viser til klagefrist. Klikk på oppgaven for den aktuelle søknaden.

Mine oppgaver

For å lese vedtaket klikker du på oppgaven Les og akseptere vedtak. Et oppgavepanel åpner seg til høyre i bildet og vedtaksbrevet vises til venstre. Er det et dispensasjonsvedtak du skal lese, heter oppgaven Lese vedtak.

Listen Mine oppgaver ligger nå som snarvei på forsiden av Digisak. Klikk på søknads- eller oppgavetittel for å komme rett til oppgaven.

Lese og akseptere vedtak

Du kan laste ned vedtaksbrevet ved å klikke på filen Vedtaksbrev.pdf i oppgavepanelet.

Hvis du har liten skjerm, åpner du oppgavepanelet ved å klikke på fliken til høyre i bildet.

Liten skjerm

Aksepterer du vedtaket trenger du ikke å foreta deg noe. Du kan også la oppgavepanelet ligge åpent (dvs ikke klikke på Send inn), hvis du trenger å tenke deg om. Du finner oppgaven lett igjen ved å klikke på lenken i eposten, via Mine oppgaver eller direkte på forsiden av Digisak.

Du trenger ikke foreta deg noe

Jeg har utlegg jeg ønsker å få utbetalt

For å kunne be om utbetaling før klagefristen utløper, velg fra nedtrekksmenyen Jeg har utlegg jeg ønsker å få utbetalt og klikk Send inn.

Ved tilsagn kan du først be om utbetaling fra 1. januar i tilsagnsåret.

Jeg har utlegg jeg ønsker å få utbetalt

Oppgaven Be om utbetaling ligger nå åpen til utfylling.

Be om utbetaling

Jeg ønsker å klage

Kryss av klagegrunn og fyll inn begrunnelse. Du kan velge flere klagegrunner. Velger du Annet, får du et ekstra fritekstfelt for å spesifisere.

Klikk Send inn oppe til høyre i oppgavepanelet.

Jeg ønsker å klage

Nærmere beskrivelse av klage, finner du her: Klage

Finne igjen vedtak

Du finner vedtaket igjen under Søknadsinformasjon til venstre i bildet. Se under Vedtak

Vedtak

Alternativt kan du gå til fanen Kommunikasjon når du står i søknaden. Er listen over meldinger uoversiktlig, klikker du på Skjul annen e-post.

Finne vedtak under Kommunikasjon

Klikk på meldingen med merkelappen Vedtak. Filen Vedtaksbrev.pdf ligger nederst i denne.