Lese vedtak og klage på vedtak

Sist revidert: 2024-04-17

Lese vedtak

Innboksen

Du får et epostvarsel fra Digisak om at du kan lese vedtaket. Varselet inneholder en lenke som vil ta deg rett til vedtaket. Varselet finner du også som melding i innboksen i Digisak. Innboksen er øverst rett til venstre for navnet ditt. Hvis du ikke ønsker å klikke på lenken i eposten, følger du veiledningen nedenfor.

Lese og akseptere vedtak

Gå til Mine søknader i toppmenyen og sørg for at du er i fanen Mine oppgaver. Fristen viser til klagefrist. Klikk på oppgaven for den aktuelle søknaden.

Mine oppgaver

For å lese vedtaket klikker du på oppgaven Motta vedtak. Et oppgavepanel åpner seg til høyre i bildet og vedtaksbrevet vises til venstre. Er det et dispensasjonsvedtak du skal lese, heter oppgaven Lese vedtak.

Listen Mine oppgaver ligger som snarvei på forsiden av Digisak. For å komme tilbake til forsiden, klikk på logoen Digisak. Klikk på søknads- eller oppgavetittel for å komme rett til oppgaven.

Motta vedtak

Du kan laste ned vedtaksbrevet ved å klikke på filen Vedtaksbrev.pdf i oppgavepanelet.

Hvis du har liten skjerm, åpner du oppgavepanelet ved å klikke på fliken til høyre i bildet.

Liten skjerm

Aksepterer du vedtaket trenger du ikke å foreta deg noe. Du kan også la oppgavepanelet ligge åpent (dvs ikke klikke på Fortsett arbeidsflyt), hvis du trenger å tenke deg om. Du finner oppgaven lett igjen ved å klikke på lenken i e-posten, via Mine oppgaver eller direkte på forsiden av Digisak.

Last ned brev og vurder og du vil klage

Jeg ønsker å klage

Ønsker du å klage på vedtaket, velg Ja og fyll ut feltet for begrunnelse. Du kan forhåndsvise klagen som går til kulturminenforvaltningen, ved å klikke på knappen FORHÅNDSVIS.

Send inn klage

Klikk Fortsett arbeidsflyt oppe til høyre i oppgavepanelet for å sende inn.

Finne igjen vedtak

Du finner vedtaket igjen ved å gå til fanen Kommunikasjon når du står i søknaden. Er listen over meldinger uoversiktlig, klikker du på Skjul annen e-post. Klikk på meldingen med merkelappen Vedtak. Filen Vedtaksbrev.pdf ligger nederst i denne.