Søke om dispensasjon

Jeg skal søke

For å skrive en søknad klikker du på Jeg skal søke øverst i menyen.

Velg ordning

Du vil se en oversikt over åpne ordninger. For å lese mer om en ordning, og å søke, klikker du på tittelen på ordningen. Velg Tillatelse til inngrep i automatisk fredet arkeologisk kulturminne etter kulturminneloven § 8 første ledd

Utlysningstekst

Les gjennom utlysningsteksten og vurder om ordningen er aktuell for deg å søke på. For å søke klikker du på Opprett søknad til høyre i vinduet.

Har du behov for å lese utlysningsteksten i pdf, klikk på ikonet for Skriv ut til høyre. Vil du se søknadsskjema i pdf, klikker du på Forhåndsvis skjema til høyre og deretter Skriv ut.

Søknadstittel

Skriv inn tittel på søknaden og deretter bekreft ved å klikke på Opprett nå. Tittelen kan du redigere i neste bilde.

Veiledning

Les gjennom veiledningen og klikk Neste for å begynne å fylle ut søknadsskjemaet. Du kan også navigere deg mellom trinnene ved å bruke menyen til venstre.

Fyll ut søknaden

Fyll ut alle relevanter felter i søknaden. Klikk deg gjennom den interaktive veilederen øverst for å få en følelse av hvordan dette fungerer i praksis.

Send inn søknaden

Når søknadsskjemaet er ferdig utfylt kan du sende det inn. Sørg for at alle obligatoriske felter er besvart ved å se at alle sirklene i sidemenyen er grønne. Hvis det er noen som ikke er det må du klikke på trinnet og besvare feltet, før du igjen navigerer deg til siste side og kan sende inn søknaden.

Bekreftelse

Når du har sendt inn søknaden vil du få en bekreftelse, og du kan finne søknaden under Mine søknader. Se også innboksen for bekreftelse på innsendt søknad.

Søknaden er nå sendt inn.