Lese vedtak

Lese vedtak

Du får et epostvarsel fra Digisak om at du kan lese vedtaket. Varselet inneholder en lenke som vil ta deg rett til vedtaket. Varselet finner du også som melding i innboksen i Digisak. Innboksen ligger rett til venstre for navnet ditt. Hvis du ikke ønsker å klikke på lenken i eposten, følger du veiledningen nedenfor.

Lese og akseptere vedtak

Gå til Mine søknader i toppmenyen og sørg for at du er i fanen Mine oppgaver. Fristen viser til klagefrist. Klikk på oppgaven for den aktuelle søknaden.

For å lese vedtaket klikker du på oppgaven Lese og akseptere vedtak. Et oppgavepanel åpner seg til høyre i bildet og vedtaksbrevet vises til venstre.

Du kan laste ned vedtaksbrevet ved å klikke på filen Vedtaksbrev.pdf i oppgavepanelet.

TIPS: Hvis du har liten skjerm, åpner du oppgavepanelet ved å klikke på fliken til høyre i bildet.

Aksepterer du vedtaket trenger du ikke å foreta deg noe. Du kan også la oppgavepanelet ligge åpent (dvs ikke klikke på Fortsett arbeidsflyt), hvis du trenger å tenke deg om. Du finner oppgaven lett igjen ved å klikke på lenken i eposten eller gå til Mine oppgaver.

Jeg har utlegg jeg ønsker å få utbetalt

For å kunne be om utbetaling før klagefristen utløper velg fra nedtrekksmenyen Jeg har utlegg jeg ønsker å få utbetalt, Fortsett arbeidsflyt og Bekreft.

For tilsagn kan du først be om utbetaling fra 1. januar i tilsagnsåret.

Klikk på BE OM UTBETALING ELLER OMDISPONERING som du finner under Andre valg.

Jeg ønsker å klage

Kryss av klagegrunn og fyll inn begrunnelse. Du kan velge flere klagegrunner. Velger du Annet, får du et ekstra fritekstfelt for å spesifisere.

Nærmere beskrivelse av klage, finner du her: Klage

Klikk Fortsett arbeidsflyt oppe til høyre i oppgavepanelet og Bekreft.

Finne igjen vedtak

Du finner vedtaket igjen ved å gå til fanen Kommunikasjon når du står i søknaden. Er listen over meldinger uoversiktlig, klikker du på Skjul annen e-post. Klikk på meldingen med merkelappen Vedtak. Filen Vedtaksbrev.pdf ligger nederst i denne.